Waarom Fusion?

fusionpints

INGEBOUWDE BESCHERMLAAG

Fusion verf is water -en vlekbestendig. Voor normaal gebruik is er dus geen extra beschermlaag nodig.

EEN MILIEUBEWUSTE FORMULE

Bevat geen vluchtige stoffen (VOS).

GEMAKKELIJK AAN TE BRENGEN

Fusion Mineral Paint nivelleert zichzelf en minimaliseert kwaststreken zodat het heel gemakkelijk in gebruik is.

BUITENGEWONE DEKKING, KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Fusion Mineral Paint is een 100% acrylaatverf (het wordt niet geel en bevat geen latex of vinyl). Het heeft een buitengewone hechting, is enorm sterk en daardoor ook heel duurzaam.


De Canadese fabrikant van Fusion™, Homestead House Paint Company, maakt al 25 jaar milieuvriendelijke acrylaatverf, ook voor meubels. Na 25 jaar van aanpassen en bijsturen, ontwikkelden ze met Fusion™ een unieke formule. Een spectaculair duurzame meubelverf: uitzonderlijk goede hechting, eenvoudig aan te brengen, zeer milieuvriendelijke samenstelling, laag aan VOS. Deze 100% acrylaatverf heeft een ingebouwde beschermlaag, vraagt slechts een beperkte voorbereiding en heeft een mooie matte uitstraling.

Van grondlaag tot afwerking: alles in één verf!
Inderdaad, van grondlaag tot afwerking, zelfs decoratieve afwerking, alles kan met Fusion™ Mineral Paint. Omdat de verf een ingebouwde beschermlaag heeft, is het niet nodig om een wax of vernis aan te brengen. De verf is immers niet poreus, wat betekent dat ze geen vuil of water kan absorberen en afwasbaar is. Je kunt er dus zo met een nat doekje overheen.

Hoe aan te brengen?
Na een beperkte voorbereiding, is het heel eenvoudig om Fusion™ aan te brengen. Het is een zelf-nivellerende verf en er zijn nauwelijks kwaststrepen zichtbaar.  Fusion™ voelt droog aan na 2 uur. Je kan een tweede laag aanbrengen na 4u.

Duurzaamheid:
Zodra Fusion™ is uitgehard, krijg je een heel duurzame en harde afwerking zonder dat je een wax moet aanbrengen. Wil je je meubel extra glans geven, dan kan je natuurlijk nog een wax aanbrengen. Fusion™ heeft ook een hele collectie van producten voor extra decoratieve afwerkingen.

Doorschuren:
Jazeker! Fusion™ is heel gemakkelijk in gebruik en je kunt dan ook eenvoudig doorschuren. Omdat de verf zo hard en duurzaam wordt nadat ze is uitgehard, raden we aan om al door te schuren nadat de verf droog aanvoelt.

Dekking:
Fusion heeft een uitstekende dekking van 7m² per halve liter (14m² per liter). Meestal heb je slechts één tot twee lagen nodig voor een goede dekking.

Kleuren:
De verf is verkrijgbaar in ruim 30 basiskleuren en 8 metallics samengesteld door Matthew Mead.

Ook is er sinds kort een babylijn aan toegevoegd Tones for Tots. Deze lijn bestaat uit 7 kleuren speciaal ontwikkeld voor baby- en kindermeubels en speelgoed.

Lees meer informatie op de F.A.Q. pagina.