Tout Blanc is een creatief atelier ontstaan uit een passie voor het restylen van meubels en het recyclen van materialen. Deze passie gecombineerd met mijn liefde voor natuurlijke kleuren en materialen zorgt voor een sterk uiteenlopende collectie originele woonaccessoires volgens de laatste woontrends.

Tout Blanc betekent in het frans “alles wit”. De kleur wit wordt niet altijd letterlijk toegepast maar staat symbool voor een nieuw frisse kijk op materiaal en vorm. Een ander kleur of andere toepassing maakt van “niets” weer “iets”.

Tout Blanc = Restyled en Recycled Wonen. Daarmee wordt bedoeld dat persoonlijke sfeer in huis wordt gehaald met meubels en accessoires die al een eerder leven of toepassing hebben gehad. Waarom de sfeer in jouw huis laten bepalen door importaccessoires uit het Verre Oosten? Kijk om je heen en tover dat leuke kastje van oma om tot je eigen persoonlijke creatie of laat het doen door Tout Blanc.

Mijn naam is Angelique de Heij-Jonkers en ben in 2005 verhuisd met mijn gezin van Gouda naar een klein dorpje in Drenthe.

De wereld is mooi, Nederland is mooi en Drenthe is heel mooi….daar moeten we met zijn allen een beetje zuinig op zijn. Ieder doet dat op zijn manier. Ik vond het fijn om bepaalde spullen niet meer “zomaar” weg te gooien, maar er een andere toepassing voor te verzinnen. Weggooien kan altijd nog. En wat is er specialer? Een zelfgemaakt of gevonden accessoire of eentje bij de Action vandaan?? De eerste doet wat met je, op de laatste ben je zo weer uitgekeken, die heeft geen verhaal.

Mijn liefde voor brocante, spullen met een verhaal, een ziel en uitstraling….superleuk om daar naar op zoek te gaan in eigen huis, op de zolder van familie of op rommelmarkten of kringloopwinkels. Maar ik houd ook van rustige kleuren en een warme woonstijl. Ik ontdekte hoe leuk het is om met verf je meubels een totale make-over te geven. Niks was meer veilig…alles kreeg een lik verf en die kwasten zijn niet meer droog geworden….

Oude meubels een metamorfose geven is nu wat ik heel graag doe. Zelf technieken uitproberen, kleurencombinaties verzinnen … heerlijk!

De stijl van Tout Blanc is het beste te omschrijven als ; “stoer en hip, maar toch warm en tijdloos”.

Mijn passie deel ik graag met anderen. Via deze website en via de facebookpagina.

En oja…..waarom de naam Tout Blanc? Ik houd erg van Frankrijk en kom er regelmatig. Ik houd ook erg van de Franse taal. Blanc betekent wit en wit is voor mij een kleur van een nieuw begin. Geef iets een likje witte verf en het is weer fris en nieuw, toch? Nu verf ik uiteraard niet alles wit. Ik houd juist van kleur…….vooral lavendelblauw, oker en olijfgroen: de kleuren van het Zuid-Franse platteland!

Heb ik je enthousiast gemaakt met mijn verhaal? Kom eens langs in Elim, de koffie staat klaar!

Groeten, Angelique

06-83260085
toutblanc.nl@gmail.com